W naszej kuchni staramy się wykorzystywać składniki dobrej jakości, serwować dania smaczne, lekkie, zgodne z ideą slow food. Korzystamy ze starych zeszytów naszych babć inspirując się kuchnią regionalną, ale wykorzystujemy też przepisy mistrzów dostępne za pośrednictwem książek i mediów. Zioła z zielnika za oknem, warzywa z ogródka, jajka z własnego kurnika, nabiał z mleka od krówek pasących się po sąsiedzku - tak jemy na co dzień i takie produkty serwujemy naszym gościom.
|
Śniadanko podawane jest do stolika, składa się z wiejskich wędlin, serów, warzyw, gorącego dania. Zwykle do śniadania podajemy również coś na słodko, np. sezonowe owoce lub domowe wypieki. Obiadokolacja składa się z zupy, dania głównego oraz domowego kompotu/soku z owoców z naszego ogródka. Staramy się gotować zgodnie z porami roku, czyli używać produktów, na które właśnie jest sezon - szparagi, truskawki, słodki zielony groszek, młode marchewki, dynie, kurki, prawdziwki - serwujemy, gdy dojrzewają lub pojawiają się w najbliższej okolicy. Dla tych z Państwa, którzy chcieliby spróbować ciekawej kuchni w okolicy lub też planują późny powrót z górskich wypraw - możemy polecić sprawdzone i niedrogie restauracje w okolicy serwujące dobrą, miejscową kuchnię bazującą na świeżych rybach i dziczyźnie. Istnieje również możliwość samodzielnego przygotowania posiłku - do dyspozycji gości mamy zadaszony szałas z grillem, miejsce na ognisko oraz wszelkie potrzebne utensylia. |
CENYŚniadanko: 20 PLN/osoba Obiadokolacja: 35 PLN/osoba Kolacja biesiadna dla większej grupy: od 70 PLN/osoba RABATY
Dzieci do 10 lat - wyżywienie z rabatem 50%. |